Circa 150 de cărășeni se vaccinează zilnic împotriva gripei de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare antigripala Reşiţa
Vaccinare antigripala Reşiţa

Cabinetele medicilor de familie sunt luate cu asalt de pacienții care vor să scape de răceală și gripă. Deși într-o primă etapă doctorii au primit câte 30 de doze, astăzi numărul acestora a fost suplimentat. Prioritate au avut pacienții cardiaci, însă mai toată lumea adresează întrebări referitoare la campania de vaccinare.

La începutul lunii noiembrie, în județul Caraș-Severin au ajuns 13.500 de doze de vaccin antigripal, care au fost repartizate medicilor de familie.

„În prima etapă am primit 30 de doze de vaccin, pe care le-am epuizat imediat. Am vaccinat persoanele cardiace și cele care au suferit operații tot din acest motiv. Astăzi am primit alte 30 de doze. În general, oamenii sunt interesați de campanie”, a declarat Maria Preda, medic de familie.

Potrivit oficialilor de la Direcția de Sănătate Publică, până acum, peste 3.000 de cărășeni au trecut pragul cabinetelor. „De la începutul lunii noiembrie, 3.750 de persoane au ales să își facă vaccinul antigripal”, spune Clara Isac, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite