Prețul tutunului de contrabandă crește necontrolat la colțurile blocurilor din Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabandiștii care vând țigări în zona Intim au săltat prețul unui pachet de țigări la 9 lei pe piața neagră. Asta în contextul în care în magazin, prețul unui pachet de țigări pleacă de la 10 lei. Fumătorii care încă mai cumpără „marfa” netimbrată se gândesc să renunțe pentru că nu mai este o afacere să ia țigări de la cei care le vând pe la colțuri.

Descinderile de la vamă au bulversat piața neagră a țigărilor din Reșița. Un reșițean, care dorește să își păstreze ascunsă identitatea spune că nu mai e nicio afacere să cumpere pachete de țigări la același preț din magazin. „Ultima dată când am vrut să cumpăr țigări din zona Intim, mi s-a spus că prețul a ajuns la 9 lei pe pachet. Așa, mai bine îmi iau țigările din magazin, fără să mai bat tot orașul să îi găsesc pe cei care le vând la negru”, spune reșițeanul.

În paralel cu micii afaceriști care vând la colțul blocului, și frontieriștii mai au bătăi de cap cu mii de țigarete găsite în mașini. Este și cazul unor tineri care au fost prinși cu marfa netimbrată și fără documente de provenineță. “La controlul efectuat, politiştii de frontieră au depistat ascunsă în interiorul autoturismului cantitatea de 14.000 de ţigarete netimbrate şi fără documente de provenienţă. Persoanele în cauză au declarat poliţiştilor de frontieră că au achizitionat ţigările din Oraviţa cu intenţia de a le comercializa în Bocşa”, a declarat comisarul Florin Crăciun, de la IJPF Caraş-Severin.

Valoarea tutunului „negru” confiscat în aceste zile este de 5.000 de lei, dar tinerii au rămas și fără mașină. „Pe numele celor patru persoane au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală”, a mai spus Florin Crăciun.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite