TRAFIC: Țigările ieftine sunt momeală pentru infractorii, care ajung după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul de țigări este în continuare un fenomen în județul Caraș-Severin, iar polițiștii de la frontieră, de la economic, dar chiar și de la DIICOT sunt ochii pe limitarea fenomenului. De altfel, numărul contrabandiștilor care a ajuns după gratii este mai mare.

„În acest an, numărul persoanelor care au făcut trafic de țigări, și care au ajuns la arest sau chiar după gratii este mai mare cu peste 50% decât anul trecut”, spune Cezar Bertea, șeful Poliției de Frontieră din Caraș-Severin.

În plus, acesta a adăugat că și principalele rețele vizate în zona Naidăș au fost anihilate. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră din Caraș-Severin, Iasmina Maghiar a precizat că modificarea statisticilor prinvind lucrările penale are și o explicație.

„Legea s-a modificat, iar odată cu intrarea în vigoare a ordonanței referitoarea la combaterea evaziunii fiscale s-a mărit și numărul persoanelor condamnate”, spune Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni.

Rețele anihilate, cu „amestecul” DIICOT
 
Una dintre cele mai mari este gruparea Halăs, care în prezent este în arestul Poliției Reșița. Nu mai puțin de șapte persoane, în frunte cu liderul lor, Florian Halăs, de 32 de ani se plimbă prin instanțe și își cerșesc libertatea.

În anul 2010, cele mai multe cazuri de contrabandă cu țigări au fost semnalate în zona Oravița. „Marfa” a fost adusă din țări precum: Serbia, Albania sau Kosovo.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite