Peste 3.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au intrat de astăzi în focul examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții claselor a VIII-a susțin astăzi prima probă a examenului național. Potrivit șefilor de la Inspectoratul Școlar, până acum în județ nu s-au înregistrat incidente. În Caraș-Severin există 93 de centre de examen, pentru că fiecare elev susține cele două probe în școala în care a învățat.

Absolvenții claselor a VIII-a au început examenul cu testarea la limba și literatura română. Mâine, are loc proba la limba maternă, iar miercuri la matematică. “Rezultatele vor fi afișate pe data de 24 iunie. În județ sunt 93 de centre de examen și cinci centre zonale de evaluare”, a spus Mircea Meilă, inspectorul școlar adjunct al ISJ Caraș-Severin.

Pregătiri pentru bacalaureat
În paralel, șefii de la ISJ pregătesc terenul pentru susținerea probelor scrise de la bacalaureat. Deja, acu fost achiziționate camera web pentru fiecare sală în care se dau examene.

“Până la începerea probelor scrise, camerele vor fi funcționale”, a spus Mircea Meilă. Inspectoratul Școlar Județean a cumpărat 227 de camera web cu circa 12.000 de lei. “Școlile nu au plătit niciun leu pentru aceste camere. Ele au fost cumpărate din resursele proprii ale inspectoratului”, a adăugat adjunctul ISJ Caraș-Severin. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite