Reșița rămâne în top la numărul de taxe speciale pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleșii locali au aprobat taxele și impozitele pentru anul care urmează. Dacă potrivit siteului guvernarelocala.ro, Reșița era pe primul loc în ceea ce privește numărul de taxe speciale, din proiectul de hotărâre reiese că orașul rămâne fruntaș. Nicio taxă nu a fost scoasă! Dările au rămas la fel ca și anul acesta.

Potrivit Institutului de Politici Sociale, Primăria Municipiului Reşiţa conduce în topul naţional, cu 124 de taxe. Conform topului respectiv, oraşul are cele mai multe taxe din ţară, dar executivul susţine că numărătoarea e greşită.

Reşiţa conduce detaşat în topul localităţilor cu cele mai multe taxe speciale, urmată de Târgu Mureş şi Arad, cu 80 şi respectiv 67 de taxe speciale. Asta arată un top publicat de Institutul pentru Politici Sociale. Numărul taxelor se ridică la 124. Oficialii de la Primăria Reşiţa se declară surprinşi de această numătoare şi spun că nu poate fi reală.

„Am văzut şi eu topul respectiv şi cred că este o eroare. Asta pentru că nu avem mai multe taxe decât în alte oraşe. Diferă doar denumirea lor şi au făcut o confuzie în întocmirea acelui top. Oricum, voi verifica statistica”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

„Numărul taxelor este mare, în situaţia economică actuală a oraşului. Ca să atragem investitorii, trebuie să îi punem să plătească cât mai puţine taxe. Situaţia trebuie verificată, iar ceea ce este în plus, categoric trebuie scos de pe listă”, a spus Ioan Bălan, preşedintele Uniunii Municipale a Asociaţiilor de Locatari din Reşiţa.

E prea mult
Dorinel Hotnogu, unul dintre reşiţenii care deţin o afacere în oraş, plăteşte peste 10 taxe pe an. „Eu sunt obligat să angajez un om care să se ocupe numai de hârtii, pe care să le mute dintr-o parte în alta. Asta în timp ce ar putea lucra pentru afacerea mea”, a precizat reşiţeanul.

Şi cetăţenii care nu au afaceri comentează topul. „124 de taxe sunt mult prea multe, mai ales că este plină criză. Eu, însă, mă leg mai tare de valoare. Una dintre taxele care a crescut este cea de salubritate”, a spus Alin Achim, din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite