Tânărul care a ţepuit trei case de schimb cu 50.000 de dolari falşi a scăpat ieftin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talancea şi avocata Loredana Sabo
Talancea şi avocata Loredana Sabo

Ianăş Iacobici, zis Talancea, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin după ce a fost găsit vinovat pentru că a plasat valută falsă la mai multe case de schimb din Târgu Jiu, Orăştie şi Caransebeş. El şi-a recunoscut fapta şi nu a atacat decizia magistraţilor.

Numai un an şi opt luni va petrece în spatele gratiilor Ianăş Iacobici după ce a plasat pe piaţă aproape 50.000 de dolari falşi. “Este o soluţie corectă, temeinică şi legală”, a precizat avocata Loredana Sabo.

Cristian Rămigă, omul care se ocupa efectiv de punerea în circulaţie a banilor contrafăcuţi, pe care cei doi îi numeau “adidaşi”, îşi aşteaptă încă pedeapsa.

Poziţia acestuia este însă foarte interesantă. În ciuda faptului că a fost prins în flagrant în timp ce schimba dolarii falşi la exchange şi că a colaborat cu organele de urmărire penală, care nu l-au băgat nici măcar o zi la arest, Rămigă nu mai recunoaşte acum nimic.

În acelaşi dosar mai răspunde în faţa legii şi Suzana Murariu, iubita lui Talancea. Tânăra depozita banii falşi în casa părinţilor ei, lucru pe care l-a recunoscut de la bun început în faţa anchetatorilor.

Bancnotele false de 100 de dolari erau introduse în ţară de Talancea. Acesta le procura din Bulgaria, de la Yanko Stefanov, şi i le înmâna lui Rămigă, care avea sarcina precisă de a le pune în circulaţie. După schimbarea banilor, Talancea îi plătea un procent de 30 la sută din valoarea valutei primite lui Yanko Stefanov.

Nu se obosea prea tare şi folosea serviciul de transfer rapid de bani Western Union. Banii erau atât de bine falsificaţi, încât au fost acceptaţi la mai multe case de schimb valutar, în ciuda faptului că au fost verificate toate elementele de siguranţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite