Cele trei spitale din Caraș-Severin ori devin cămine pentru bătrâni, ori se desființează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt cele două soluții pe care managerii unităților din Bocșa, Oțelu-Roșu și Anina le au. Asta pentru că, în ciuda opiniei cadrelor medicale, din luna aprilie se taie, oricum, finanțarea celor trei spitale. Mai mult decât atât, astăzi este ultimul termen la care acestea se pot reprofila. Â

25 martie este data limită până la care managerii spitalelor vizate pentru transformare mai pot depune proiectele de transformare în cămine pentru bătrâni. În caz contrar, angajații unităților rămân pe drumuri și le dau de lucru autorităților de la șomaj.  Angajații spitalelor din Bocșa și Oțelu-Roșu, care urmează să fie desființate sau transformate în cămine pentru bătrâni, au dat startul protestelor.

Astăzi, aceștia vor ieși din nou în curtea instituției, după ce ieri au protestat ore în șir, ca să atragă atenția că unitățile spitalicești sunt bine amplasate și dervesc mii de locuitori. “Noi deținem inclusiv o secție de radiologie. Dacă spitalul se desființează, ce vor face oamenii? Singura opțiune pentru un județ atât de întins așa cum este Caraș-Severin rămâne Reșița.

Până acolo vor cheltui și mai mulți bani pe transport și, în plus, unitatea se va supraaglomera”, a declarat în această dimineață managerul Spitalului din Bocșa, Ancuța Pascu. 

Pe lângă cei 50 de angajați ai instituției, și loclnicii din Bocșa iau parte la proteste. Asta mai ales că, și ei vor avea de suferit pe de urma deciziei de desființare a unității. Și angajații de la Oțelu-Roșu ies în această după-amiază în curtea spitalului, ca să protesteze, din același motiv.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite