PROTESTE Aproape 20.000 de cărășeni rămân fără spitale, din cauza subfinanțării sistemului de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși județul Caraș-Severin este al treilea ca suprafață din țară, distanțele dintre localități nu i-au impresionat pe guvernanți, care au decis ca de la data de 01 aprilie să oprească finanțarea a trei unități spitalicești. Vizate sunt cele din Bocșa, Anina și Oțelu-Roșu.

Asta înseamnă că, din start, 20.000 de oameni rămân fără o unitate de tratament în apropierea lor și că trebuie să parcurgă zeci de kilometri, ca să aștepte la cozi interminabile pentru o simplă radiografie sau pentru o consultație la medicul specialist.

Oamenii, alături de angajații celor trei spitale, au protestat aproape zilnic în ultima săptămână, însă protestele și adresele spre cei de la centru au impresionat, astfel că soluțiile sunt simple, iar de managerii spitalelor atârnă soarta angajaților. Spitalele ori se desființează, ori se transformă în cămine pentru bătrâni. “Noi deținem inclusiv o secție de radiologie.

Dacă spitalul se desființează, ce vor face oamenii? Singura opțiune pentru un județ atât de întins așa cum este Caraș-Severin rămâne Reșița. Până acolo vor cheltui și mai mulți bani pe transport și, în plus, unitatea se va supraaglomera”, a declarat în această dimineață managerul Spitalului din Bocșa, Ancuța Pascu.

Angajați pe drumuri
Indiferent de situație, sunt oameni care rămân pe drumuri. „Dacă  instituția aceasta devine cămin pentru bătrâni, ce rol vor mai avea angajații? Noi ajungem pe drumuri, cu rate la bănci, șomeri, și nu vom mai avea cum să ne întreținem familiile”, spune Adina Alecsandrovici, o angajată a spitalului din Anina, unde lucrează 60 de persoane în momentul de față. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite