Pacienții din Caraș-Severin se tratează cu criză de medici și în secții de spitale care stau să cadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele din Caraș-Severin au fost pasate administrațiilor locale, după ce Ministerul Sănătății le-a lăsat să se degradeze fără să ofere soluții concrete de reabilitare a lor, astfel încât pacienții să fie tratați în condiții civilizate. O situație extrem de gravă este la secția de dermato-venerice din Caransebeș, însă și la Spitalul Marila lucrurile sunt degradate.

Secția de dermato-venerice a Spitalului Municipal din Caransebeș stă să cadă, din cauza stării avansate de degradare. Insectorii de stat în construcții chiar au făcut un control în acest sens și au cerut evacuarea de urgență a secției. 

“Am constatat că tronsonul de clădire destinat Secţiei Dermato-Venerice, aflat în patrimoniul municipiului, prezintă fisuri, iar pereţii interiori nu au fundaţii, punând în pericol pacienţii şi cadrele medicale“,  a declarat şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Simion Deteşan. Soluțiile pentru secție ar fi numai două: demolarea sau consolidarea.

Spitalul se află în proprietatea municipalității, astfel că, sarcina de reabilitare a secției revine autorităților locale. “Am făcut un deviz estimativ de evaluare a reparațiilor pentru a obține fondurile necesare reparațiilor capitale pe care împreună cu conducerea spitalului le-am înaintat Ministerului Sănătății”, a declarat primarul Marcel Vela.

În plus, edilul a adăugat spitalul așa a fost preluat. Mai mult decât atât, din discuțiile avute cu cei de la centru, este posibil ca la Caransebeș, ministerul să aloce 800.000 de lei, pentru reabilitarea secției.

Criza de medici deblochează posturile din sănătate
Potrivit siteului al Ministerului Sănătăţii, în judeţul nostru sunt vacante 88 de posturi de medici în 29 de specializări.Pentru Reşiţa sunt 61 de posturi libere, la Caransebeş, 13 locuri de muncă, la Oraviţa, cinci, iar la Moldova Nouă, două.

De asemenea, sunt libere şi 276 de locuri de muncă pentru personal mediu sanitar. Se mai caută 111 infirmiere, 54 de îngrijitoare şi 23 de şoferi pentru autosanitare.  La Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă se vor angaja doar doi medici, cinci farmacişti, o asistentă, două infirmiere şi o îngrijitoare, în timp ce la Oraviţa sunt valabile 20 de posturi, dintre care cinci pentru medici.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite