Dumitru Secășan: „Spitalul de la Reșița intră în categoria doi sau trei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că Ministerul Sănătății nu poate să desființeze cele trei spitale din Caraș-Severin, așa cum a programat inițial, a ieșit la interval cu o nouă idee, dar care dezavantajează cele mai multe dintre unitățile spitalicești din țară. Și cel de la Reșița este în aceeași situație, mai ales că multe dintre criteriile impuse îl dezavantajează.

“Este clar că aceste criterii, pe categorii de competență nu sunt în favoarea obițnerii unei categorii bune”, spune directorul Spitalului Județean Reșița, Dumitru Secășan. Acesta a adăugat că, deși unele criterii saltă instituția, altele o coboară la nivelul doi sau chiar trei.

“Spre exemplu, la specializări și dotare suntem la nivelul 2M, dar există un alt criteriu care cere ca procentul celora care vin din alte județe la spitalul nostru să fie de 20%. Aici ne coboară la nivelul inferior, 3. 

Eu zic că acest criteriu este unul pe care numai spitalele regionale îl pot îndeplini”, subliniază medicul. Pe de altă parte, acesta explică faptul că, odată cu clasificarea dispare orașul. “Dacă știi că spitalul din orașul tău e de categoria cea mai bună, nu mai bați drumurile în alte județe”, spune Dumitru Secășan.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite