Pregătirile pentru bursa locurilor de muncă au intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 10.000 de șomeri din Caraș-Severin au la dispoziție numai 100 de joburi pentru bursa generală a locurilor de muncă. Asta înseamnă că, un job la 1.000 de șomeri. Cele mai multe joburi puse la dispoziție sunt cele de bucătar, ospătar și electrician.

“Noi îi așteptăm pe toți cei care vor să obțină un loc de muncă la bursa generală care are loc chiar mâine dimineață, de la ora 09.00 la Casa de Cultură din Reșița”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraș-Severin. Șomerii însă, sunt dezamăgiți. “Nu prea știu unde o să ajungem cu locurile astea de muncă. Eusunt absolvent de studii superioare și prea puține joburi sunt pentru noi”, spune reșițeanul Andrei Mirea, de 27 de ani.

Disponibilări în plan
În timp ce numărul locurilor de muncă se menține scăzut, tot mai multe societăți anunță disponibilări massive. Este și cazul Cet Energoterm, care de luna viitoare își trimite în șomaj toți salariații, iar societatea se desființează. În ce privește atribuţiile societăţii, au fost preluate de firma CET 2010, nou înfiinţată anul trecut în luna iunie.

Momentan, aceasta funcţionează la cote de avarii, adică numai cu directorul şi alţi 31 de angajați. “Astăzi are loc o şedinţă extraordinară de consiliu local în care se va mări capitalul social al CET 2010. Rămâne de văzut, dacă această societate va avea susţinerea necesară pentru a face angajări mai multe”, a declarat directorul CET 2010, Aurel Marinescu.

Angajaţii vor primi între şase şi opt salarii compensatorii, în funcţie de vechime şi şomajul aferent.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite