PSS Lucian, Episcopul de Caransebeș, este astăzi alături de credincioșii din Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate bisericile din Reșița au porțile deschise și astăzi și sunt pregătite să îi primească pe reșițeni să asiste la Sfânta Liturghie. Astăzi, în a doua zi de Paște, va fi prezent la Reșița și PSS Lucian, Episcopul Caransebeșului. PSS ia parte la slujba de sfințire a unei lucrări restaurate la biserica din centrul orașului.

“În acest an, sărbătoarea de Sfântul Gheorghe se decalează pentru luni. PSS Lucian va fi prezent la Reșița, la Biserica Sf Arhangheli Mihail și Gavril (din centrul orașului). Cu această ocazie, Prea Sființia Sa va binecuvânta lucrarea de restaurare a unei picturi, la care au contribuit preotul bisericii și credincioșii.

De asemenea, în aceeași zi, PSS va fi prezent la Catedrala Schimbarea la Față, din Parcul Tricolorului, unde va avea loc obișnuita slujbă de vecernie, de la ora 18.00”, a precizat protopopul Reșiței, Nicolae Mirișan.

Tot astăzi, de la ora 14.00, după Sfânta Liturghie, preoții ies în cimitire, așa cum este tradiția, pentru slujba de pomenire a celor care nu mai sunt lângă noi.

Concert la Biserica Maria Zăpezii

Astăzi seară, de la ora 18:30 și până la ora 20:00, la Biserica Romano-Catolică Maria Zăpezii din Reșița are loc un concert extraordinar de orgă, unde se vor interpreta lucrări de: Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Antonín Dvořák, César Franck, André Knevel, Ferenc Liszt, Baptiste-Florian Marle Ouvard, Robert Schumann, Camille Saint-Saëns, Louis Vierne. Organizatoare este Asociaţia" Kultur Banat", care a primit sprijinul Primăriei Reșița și al Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite