EXCLUSIV: Se ceartă cu vecinii pentru aceeaşi grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neînţelegerile dintre două familii, cărora primăria le-a concesionat acelaşi teren acum câţiva ani, iau amploare. Din cauza neatenţiei funcţionarilor, scandalul a ajuns în instanţele de judecată care trebuie să decidă cine are dreptate.

Problemele în cartierul Lend, agreat de reşiţeni, pentru mini zona turistică pe care o are, au început în urmă cu mai mulţi ani, atunci când familia lui Traian Cotruţă a primit în concesiune de la Primăria Reşiţa aproape 100 de metri pătraţi de teren.

Omul şi-a văzut de treabă, a plantat pomi fructiferi, legume şi viţă de vie, şi şi-a plătit cu regularitate taxele către administraţia publică locală. Visul său de a avea un mic paradis, care să fie numai al lui s-a spulberat, când vecinii de alături, familia Gal-Steiner, şi-au dat seama că şi lor li se cuvine aceeaşi suprafaţă de teren.

Şi aceştia, la rândul lor, aveau un contract de concesiune care nu a expirat încă. Astfel că, li s-a tăiat abuziv dreptul de administrare al terenului. Aşa au început certurile, care s-au finalizat cu plângeri penale. „Caut dreptatea şi nu o găsesc. Cei de la primărie mi-au dat mie dreptate, practic, contractul lor nu mai există. În plus, mă simt şicanat pentru că mi-au tăiat accesul la grădină.

Au instalat o uşă de metal, mi-au smuls pomii plantaţi cu tot cu rădăcină şi au scos viţa de vie pe care eu am plantat-o. În plus, mi-au tăiat şi acoperişul de la magazie”, a spus reşiţeanul Traian Cotruţă. 

Instanţa decide
Scandalul celor două familii s-a mutat din grădină în instanţă. „Urmează ca în zonă să se facă o expertiză. Practic, primăria a închiriat acolo de două ori acelaşi teren. Mai mult decât atât, clienţii mei se simt şi ei şicanaţi de plângerile penale pe care vecinul lor le tot face. Toate s-au soluţionat cu neînceperea urmăririi penale”, a spus Marius Nedelea, avocatul familiei Gal-Steiner.

Potrivit avocatului, pe terenul respectiv trebuie să se facă o expertiză, care urmează să lămurească destinaţia terenului şi să stabilească cine are drept de exploatare. Ea nu va avea nicio valoare, ci doar va da orientare instanţei în luarea unei hotărâri.

Primăria Reşiţa vine cu verdictul
Municipalitatea a verificat cum a fost îngrădită parcela disputată de cele două familii. „În urma controlului efectuat s-a adeverit montarea unei uşi metalice neautorizate, pentru care s-a dispus ca în termen de 30 de zile să intre în legalitate prin desfiinţarea ei, pentru a permite accesul celorlalţi coproprietari”, a anunţat Biroului de Presă al primăriei.

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite