Tragedie în cazul bărbatului rătăcit: şansele de supravieţuire sunt minime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii periază zona, ajutaţi de pădurari, jandarmi şi pompieri.
Salvamontiştii periază zona, ajutaţi de pădurari, jandarmi şi pompieri.

Doar o minune îl mai poate ține în viață pe bărbatul care s-a rătăcit joi seară. Ion Sava are aceeași soartă ca și soții Gruia, meteorologul și soția sa, care s-au rătăcit anul trecut pe Muntele Mic și au murit înghețați. Trupurile lor au fost găsite după jumătate de an de la dispariție, acoperite de zăpadă. 

Ion Sava, bărbatul de 40 de ani, din Ciclova dispărut joi în Rezervația Cheile Nerei-Beușinița nu a fost găsit nici la această oră. Salvamontiștii au sistat momentan căutările, pentru că șansele de supraviețuire sunt inexistente.

„Ultimul contacat pe care l-a avut cu soția sa, a fost în dimineața zilei de vineri, la ora 04.00. Îi spunea la telefon că nu își simte mâinile și picioarele, iar aceasta l-a sfătuit să se miște și sub nicio formă să se oprească din mers”, a declarat în această dimineață Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

Acesta a adăugat că în cursul zilei de astăzi, conducerea Consiliului Județean  și mai marii de la Prefectură se întâlnesc și iau o decizie referitoare la oprirea definitivă a căutărilor. „Așteptăm dispoziții referitoare la căutări. În mod normal, după trei zile de la dispariția unei peroane cazul e preluat de poliție”, a adăugat Valentin Balaban.

Din surse neoficiale, bărbatul ar fi plecat de acasă la furat de brazi, dar s-a rătăcit. Oamenii muntelui au depus eforturi, însă vicolul și ninsoarea le-a ridicat o serie de probleme. Eventualele urme lăsate de bărbat au fost măturate de vântul puternic. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite