Cum să procedăm în caz de răpire a unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiștii de la poliție ne învață ce măsuri trebuie să luăm și cum să reacționăm în cazurile extreme de răpire a copiilor. La Reșița, polițiștii au fost alertați la finele anului trecut pentru un caz de acest gen, care, însă s-a dovedit a fi în cele din urmă un scenariu al unei tinere care a vrut să le atragă atenția părinților că nu primește destulă atenție.

Odată cu operaţionalizarea sistemului de alertă publică în cazul răpirii unui copil, „ALERTĂ RĂPIRE COPIL”, I.P.J. Caraş-Severin a organizat o acţiune de informare directă a populaţiei din zona Parcurilor „Copilului” şi „Tricolorului”, fiind vizaţi, cu precădere, persoanele vârstnice ieşite la plimbare cu nepoţii.

“Au fost distribuite 160 de flyere realizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, cetăţenii contactaţi – majoritatea bunici sau mămici – fiind, totodată, informaţi cu privire la modul concret de funcţionare a mecanismului de alertă publică şi cu privire necesitatea de a da dovadă de spirit civic, în cazul în care au informaţii legate de o posibilă răpire reală a unui copil”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Potrivit oficialilor de la IPJ, diferenţa dintre modul cum este investigat în prezent un caz de răpire şi cum va fi acesta abordat odată cu lansarea mecanismului “Alertă Răpire Copil” este acela că în cazul mecanismului de alertă există un angajament explicit şi asumat al partenerilor, peste 50 până în acest moment, de a difuza rapid alerta şi de a multiplica informatiile emise de către autorităţi.

Odată declanşată alerta, imaginea copilului răpit ori a răpitorului este transmisă în gări, autogări, aeroporturi, la televiziuni, la posturile de radio, în staţiile de metrou sau pe panouri electronice publicitare. În acest fel, polițiștii sunt de părere că şansele găsirii în viaţă a minorului sunt mai mari.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite