Bicicliștii dau startul protestelor pentru că nu au pe unde să circule civilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliștii sunt nemulțumiți că nu au pe unde să circule
Bicicliștii sunt nemulțumiți că nu au pe unde să circule

Tinerii protestează astăzi, din centru și până în cartierul Govândari, pentru că nici până la această oră nu au piste pentru biciclete. Studiul de trafic făcut pentru construirea de piste este inutil până acum, deși a costat 150.000 de lei din banii publici. 

Câteva zeci de biciliști protestează astăzi pe traseul centrul civic-cartierul Govândari, supărați că nu au piste pentru biciclete. Marșul este inițiat de studenți. “Reșița nu este în niciun caz un oraș civilizat. Ne riscăm viața de fiecare dată când ieșim în trafic. În parcuri nu avem voie să ne dăm cu bicicletele, piste nu avem.

Ne strecurăm cu greu printre mașinile parcate și cele care circulă în trafic”, a spus Ciprian Cuciureanu, secretarul Ligii Studenților din Reșița. Acesta a adăugat că nu vede utilitatea studiului de trafic făcut de administrație. Studiul de trafic prevede construirea de piste pentru biciclete, de parcări și de străzi cu sens unic doar pe hârtie.

Asta pentru că, deși a costat 150.000 de lei din buzunarul reșițenilor, până acum nu s-a concretizat. “Proiectul nu este abandonat, dar trebuie să așteptăm să fie gata lucrările ISPA”, a spus consilierul local, Ioan Benga. Parte proastă a lucrurilor este că bicicliștii nu au voie să se plimbe cu bicicletele nici măcar prin parcuri, din cauza unei decizii a consilierilor locali.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite