Proteste în lanț la spitalele care urmează să fie șterse de pe lista Ministerului Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de angajați ai Spitalului din Anina au ieșit în curtea instituției și au protestat împotriva deciziei de desființare a unității, dar și a transformării lui în cămin pentru bătrâni. Oamenii sunt speriați că își vor pierde locul de muncă. Personalul spitalului este calificat pentru actul medical, iar odată cu transformarea unității spitalicești în cămin pentru bătrâni, mlți ar putea rămâne pe drumuri.

După ce angajații spitalelor din Bocșa și Oțelu-Roșu au protestat în curtea spitalului, supărați pe decizia de oprire a finanțării lor, acum a venit și rândul celor de la Anina, unitate care se află în aceeași situație. Spitalul are 60 de angajați, iar aceștia vor rămâne pe drumuri.

Asta, mai ales că în zona fostului oraș minier șansele de angajare sunt nule, iar rata șomajului se menține ridicată. „Dacă  instituția aceasta, dotată cu tot ce îi trebuie devine cămin pentru bătrâni, ce rol vor mai avea angajații? Noi ajungem pe drumuri, cu rate la bănci, șomeri, și nu vom mai avea cum să ne întreținem familiile.

În plus, oamenii de aici, unde se vor trata?! Ce se va întâmpla când mii de localnici vor veni până la Reșița?! Spitalul deservește și localitățile din zonă. Bolnavii trebuie să se trezească cu noaptea-n cap, să stea nemâncați și, în plus, să mai aștepte și la cozi interminabile”, spune o angajată a spitalului care preferă să își păstreze ascunsă identitatea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite