Peste 12.000 de persoane se pregătesc pentru protest, la Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu handicap sunt pregătite să protesteze.
Persoanele cu handicap sunt pregătite să protesteze.

De această dată este vorba despre persoanele cu handicap neuromotor. Atât cele care fac parte din Asociația Persoanelor cu Handicap Neuiromotor din Caraș-Severin, cât și asistenții acestora, sunt nemulțumiți de faptul că vor primi indemnizații mai mici cu 25 la sută.

Deocamdată, liderii AHNM trimit manifeste populației, dar vor lua măsuri mai drastice, dacă este cazul. Propunerile de modificare a Legii nr. 448/2006 privind protecţia socială a persoanelor cu handicap, republicată, modificată şi completată, iniţiate de  au stârnit sentimente de îngrijorare, teamă şi chiar indignare în rândul persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii din judeţul Caras - Severin

„Înţelegem dificultăţile economice şi financiare cu care se confruntă ţara, dar considerăm că această situaţie nu poate justifică în nici un fel măsurile antisociale ce se doresc adoptate de către Guvern”, a declarat în această dimineață președintele asociației județene, Ștefan Steiner din Reșița. 

De asemenea, acesta dezaprobă teza potrivit căreia numărul foarte mare de certificate frauduloase de persoane cu handicap poate scuza asemenea restricţii.

„În loc ca executivul să ia măsuri drastice faţă de modul în care se acordă certificatele, alege să impună adevărate sancţiuni celor inocenţi care sunt cel mai uşor de pedepsit”, a adăugat președintele.

Numărul total al persoanelor cu handicap grav și accentuat din judeţul Caras–Severin  se ridică la 12.170. De asemenea, numărul asistenţilor peronali din județ depășește 1600.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite