Topul celor mai mari prime de sărbători la companiile din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Mladin și-a programat prima pentru masa de Crăciun și cadouri.
Nelu Mladin și-a programat prima pentru masa de Crăciun și cadouri.

În timp ce mii de angajați înfruntă criza, chiar și de sărbători, fimele care oferă prime barosane sunt puține la număr. În topul societăților cu cele mai mari prime, pe locul întâi se află combinatul TMK, urmat de o companie public-privată și una de stat. 

Cei 900 de angajați ai combinatului rusesc TMK din Reșița sunt cei mai răsfățați de șefii lor, pentru că, în Caraș-Severin, primesc cele mai mari prime de sărbători.

„Potrivit negocierilor cu patronatul, de Crăciun, angajații primesc prime în valoare de 600 de lei, dar și cadouri în valoare de 100 de lei”, a declarat Iancu Muhu, președintele sindicatului „Vatra” din TMK.

Cu banii în buzunar, angajații simt acum spiritul sărbătorilor. Nelu Mladin, de 43 de ani, lucrează de ani buni ca șef la secția de transporturi.

„Anual primim prime, iar anul acesta, deși este criză nu ne-am făcut probleme că există riscul ca șefii noștri să ne scoată din calcul”, spune Nelu Mladin, care și-a planificat deja banii pentru cadouri și masa de Crăciun.

Prime și la stat
Pe locul al doilea în topul celor mai mari prime, se află o societate public-privată, Enel. „Angajații Enel din Caraș-Severin primesc sume cuprinse între 500 și 600 de lei”, a declarat liderul Blocului Național Sindical din județ, Nicolae Drăgan.

Locul al treilea este ocupat de o companie de stat: Direcția Județeană de Poștă, cu prime de 250 de lei pentru angajații care au un copil și 200 de lei pentru cei care nu sunt încă părinți.

„Acestea sunt sumele pe care angajații le primesc, după ce au fost impozitate”, spune Crenguța Radosav, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Poștă Timișoara. Liderii sindicali se manifestă indulgenți în raport cu numărul scăzut de societăți care acordă primă.

„Cei mai mulți angajatori au avut grijă să își mențină afacerea pe piață”, spune Marian Apostol, președintele CNS Cartel-Alfa Caraș-Severin. „În societățile cu sindicate puternice se iau și prime de sărbători”, a adăugat liderul sindical.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite