EXCLUSIV Iarna își intră în drepturi cu prima ninsoare pe Muntele Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna își intră în drepturi cu prima ninsoare.
Iarna își intră în drepturi cu prima ninsoare.

Încă de azi noapte, pe Muntele Semenic, lapovița s-a transformat în ninsoare. Meteorologii spun că fenomenul și-a intrat de acum în drepturi, iar oamenii trebuie să se obișnuiască cu ideea că a venit iarna ! Dacă pe Muntele Semenic, ninsoarea de azi noapte este prima, pe Muntele Țarcu a nins deja pentru a doua oară.  

Stația Meteo Reșița a înregistrat deja primii fulgi de nea de pe Muntele Semenic. „A nins ușor toată noaptea, iar acum, stratul de zăpadă este de circa 3 centimetri”, a declarat pentru „Adevărul de Seară Reșița”, Radu Tuță, șeful stației Meteo din orașul de pe Bârzava. Acesta avertizează că va ninge în continuare și că fenomenul se va intensifica în zilele următoare. Vremea este numai bună ca să aducă turiștii în zona montană.

Sporesc afacerile

Proprietarii de pensiuni se bucură de veștile meteorologilor.  „Sperăm ca numărul turiștilor, să crască, măcar acum. Toată vara a fost pustiu pe Semenic, dar sper ca măcar prima zăpadă să îi mobilizeze pe oameni și să urce pe munte în număr mare”, a declarat Daniel Cizmaș, administratorul unei pensiuni de pe munte. „Toată vara s-a lucrat la pârtii. Crucea de Brazi este pregătită să facă față schorilor profesioniști”, a adăugat Cizmaș.

Reșițenii sunt în culmea fericirii
Vestea nu poate decât să îi bucure pe locuitorii Reșiței, care așteaptă weekendul cu nerăbdare. „Este cea mai bună veste pe care am primit-o în această săptămână. Mi-am cumpărat o placă nouă, pe care sper să o uzez la maximum în această iarnă. Deși Revelionul îl voi petrece în Austria, până pe 30, când plec, am timp destul să profit de iarna care se anunță a fi extraordinară”, precizează reșițeanul Liviu Negovan, de 30 de ani. 




Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite