Agentul de poliţie Ionuţ Cârstea nu a luat şpagă, ci un "împrumut" (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii corupți au ajuns în fața magistraților
Polițiștii corupți au ajuns în fața magistraților

Procurorul de caz a finalizat deja materialul de urmărire penală. Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au luat şpagă câte 50 de euro şi vor răspunde în faţa instanţei pentru luare de mită. Cei doi poliţişti de la Serviciul Rutier care şi-ar fi rotunjit veniturile din şpăgile plătite de şoferii traşi pe dreapta pentru că au călcat prea tare acceleraţia sau din cauza altor abateri de la regulile de circulaţie au venit în ac

Update, ora 13.30
Poliţiştii de la Serviciul Rutier Caraş-Severin arestaţi pentru luare de mită au văzut toate probele pe care procurorii le au împotriva lor. Ionuţ Cârstea susţine în continuare că este nevinovat şi că el nu a făcut altceva decât să-i solicite colegului său, cu caracter de împrumut, suma de 200 de lei, fără să ştie de provenienţa banilor.
“Urmărirea penală a fost finalizată. Dosarul va fi trimis la instanţa competentă, în speţă Tribunalul Caraş-Severin, unde se va discuta, la primul termen, menţinerea măsurii arestului preventiv şi legalitatea acestei măsuri. La fel ca în majoritatea cazurilor, aceste infracţiuni de corupţie ar fi trebuit dovedite printr-un flagrant. Acest flagrant nu există”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cârstea.


Mai mult decât atât, acesta crede în achitarea clientului său. “Nu rezultă din nicio probă că Ionuţ Cârtea, clientul meu, ar fi cerut suma de bani, că ar fi executat control asupra autoturismului denunţătorului, că ar fi asistat la vreo discuţie sau că el este cel care a luat banii de la barul unde au fost lăsaţi de denunţător. Practic, probele sunt subţiri, eu cred în achitarea clientului meu de către instanţa de judecată. Denunţătorul spune că şi el ar fi fost în preajmă, la câţiva metri, lucru confirmat şi de un angajat al RAR. Eu cred în achitare, deoarece fapta nu e comisă de clientul meu”, a adăugat avocatul.



Cei doi poliţişti de la Serviciul Rutier care şi-ar fi rotunjit veniturile din şpăgile plătite de şoferii traşi pe dreapta pentru că au călcat prea tare acceleraţia sau din cauza altor abateri de la regulile de circulaţie au venit în această dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

“Am fost chemaţi de procurorul de caz pentru a ne prezenta probele din dosar. Se va întocmi un process-verbal de prezentare a materialului şi, implicit, se va termina urmărirea penală.

În opininia mea, în cauză nu mai sunt cereri de formulat, dosarul urmând a fi trimis Tribunalului Caraş-Severin, care, în câteva zile, trebuie să pună în discuţie menţinerea stării arestului preventiv pentru primul termen de judecată”, a precizat Cosmin Bolosin, avocatul lui Ionuţ Cârstea.

Agenţii de circulaţie Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea s-au întâlnit cu legea penală din cauza unei şpăgi de 50 de euro pe care fiecare dintre ei a băgat-o în buzunar. “I-au solicitat unui şofer să se deplaseze la un bar din apropiere pentru a lăsa suma de 100 de euro la barmana localului, pentru a nu fi aplicată măsura reţinerii certificatului  de înmatriculare. Banii urmau a fi ridicaţi ulterior de către cei doi poliţişti.

S-a realizat operaţiunea de flagrant, cei doi agenţi de poliţie fiind găsiţi cu suma de 50 euro fiecare asupra lor”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. Poliţistul Cârstea are însă o altă variantă, prin care îşi susţine nevinovăţia. “Clientul meu nu recunoaşte fapta întrucât el nu a avut nicio înţelegere cu denunţătorul şi nu a asistat la nicio discuţie cu acesta.

Mai mult decât atât, nu el a fost acela care a luat banii de la bărmăniţa acelui local din Bocşa. Coinculpatul Musteaţă spune foarte clar că, de dimineaţă, clientul meu, Ionuţ Cârstea, îi ceruse suma de 50 de euro  au 200 de lei împrumut, fapt ce s-a realizat la sfârşitul programului”, a spus avocatul Bolosin.

 “Am introdus o cerere de liberare sub control judiciar, care va fi judecată, cel mai probabil, în cursul zilei de mâine de Tribunalul Caraş-Severin”, Cosmin Bolosin, avocat 



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite