Tot mai multe firme dețin ilegal substanțe toxice! Polițiștii au confiscat peste 200 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că este vorba despre formol, pesticide sau mercur, cantitatea pe care polițiștii de la substanțe toxice au confiscate-o, este mai mare cu 200% față de ceea ce au confiscat în 2009. Controalele lor au vizat în special firmele care lucrează cu astfel de produse. 

Anul trecut, polițiștii au desoperit că tot mai multe firme din Caraș-Severin își fac de cap atunci când vine vorba despre substanțele toxice cu care lucrează. Acestea, fie nu au deținut autorizație, fie nu le-au depozitat corespunzător și au lucrat cu ele la fel ca și cu orice alt produs.

“În 2010, ca urmare a controalelor pe care le-au făcut polițiștii de la Serviciul de Arme, Substanțe Toxice, au confiscat 200 de kilograme de substanțe”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Față de anul precedent, procentual, cantitatea este mai mare cu 200%, potrivit raportului de bilant al polițiștilor.

Formolul ocupă locul întâi la substanțe confiscate, urmat de pesticide și mercur. Și în 2011, firmele au călcat cu stângul. Deja, s-au confiscat 9 kilograme de substanțe care intră în categoria toxice și foarte toxice și alte 100 de grame de mercur.

Mercurul este considerat o otravă puternică, mai ales că poate produce leziuni ale stomacului, intestinului şi rinichilor, iar în doze mari se poate ajunge şi la deces, s-a decis acordarea unei atenţii sporite. Din mercur se poate produce şi explozibil, astfel că situaţia trebuie ţinută sub control. Toată cantitatea confiscată este trimisă la Bucureşti

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite