Tot mai mulți bețivani urcă cu tupeu la volan pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit polițiștilor cărășeni, numărul infracțiunilor și al contravențiilor care au la bază consumul de alcool este de ordinul zecilor. În luna ianuarie, valoarea record a alcoolemiei a fost de 1,04 în Caraș-Severin. De altfel, șoferul respectiv a și provocat un accident, din cauza aromelor bahice pe care le-a consumat înainte să urce la volan.

Numai în luna ianuarie a acestui an, polițiștii de la rutieră au depistat în trafic nici mai mult, nici mai puțin de 65 de șoferi beți. Asta înseamnă că zilnic câte un conducător auto sau chiar mai mulți au urcat la volanul mașinii băuți, încălcând regulile rutiere.

“Au fost constatate 24 de infracțiuni, ceea ce înseamnă conducerea autoturismului de către o persoană având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În două cazuri, șoferii au refuzat recoltarea probelor de sânge”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În plus față de acești șoferi, polițiștii au cnstatat și alte 41 de contravenții, care au avut la bază același motiv – alcoolul.

Alcoolemie record
În luna ianuarie, cea mai mare alcoolemie la volan a fost de 1,04. Șoferul respectiv a și prococat un accident, dar singura persoană accidentată a fost chiar el. În prima lună a anului au avut loc 26 de accidente cu victime, dintre care un mort, 14 răniți grav și 18 ușor. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite