Generalul Adrian Marinescu: “Sunt un asistat pe bugetul țării. Mi-e rușine să spun că sunt fost ofițer !”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăierea pensiilor foștilor angajați ai MApN îi dezgustă pe generalii în rezervă care trăiesc acum în Reșița. Unul dintre ei, generalul Adrian Marinescu, povestește cum și-a sacrificat viața în favoarea statului. Acestuia îi este rușine să mai spună acum că este un fost ofițer.

Generalul în rezervă Adrian Marinescu critică decizia de micșorare a pensiilor, după ce în întreaga sa carieră nici măcar nu s-a folosit de zilele de concediu, ci și-a dedicate viața statului român.

“Număr pe degete zilele de concediu pe care le-am luat, pentru ca acum să vină cineva și să îmi spună că am o pensie nesimțită”, spune generalul în rezervă Adrian Marinescu. Aceasta a adăugat că se va alătura și celorlalți ofițeri cinstiți care și-au apărat țara și va face demersuri ca statul să schimbe această lege strâmbă.

“Am o carieră militară de 41 de ani. Am schimbat domiciliul de opt ori, la ordin, pentru că așa mi s-a cerut. Ultimul a fost la Reșița. Nici măcar nu am avut voie să merg la București să îmi ajut familia să se mute alături de mine. Colegii mei de acolo au făcut asta”, spune revoltat generalul în rezervă.

“Mi-am antrenat toate forțele pentru atingerea obiectivelor militare. Și care mi-e mulțumirea acum?! Am fabricat 4.000 de tunuri românești, competitive cu sistemele militare ale NATO, care și acum mai sunt în uzul armatei”, a adăugat generalul, care s-a pensionat în anul 1996.

Activitate civică
După ce s-a pensionat, generalul în rezervă și-a dedicat viața administrației locale. “Am fost consilier local două mandate, dar între timp am ajuns la concluzia că mai bine renunț la viața publică”, spune Adrian Marinescu, care își dedică acum viața familiei sale, celor trei copii și celor trei nepoate excelente pe care le are.






Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite