Pemii aniversează Anul Nou în costume tradiționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii au un muzeu, în mijlocul munţilor
Localnicii au un muzeu, în mijlocul munţilor

Cei aproape 80 de localnici din comuna Brebu Nou sărbătoresc Revelionul în costume tradiționale. Pemii se simt mândri că sunt băștinași și că au rămas în inima munților, departe de civilația care „ucide” tradiția. Ei merg la biserică și speră ca noul an să le aducă la fel de multe lucruri bune ca și până acum.  

Puținii localnici care au mai rămas în comuna părăsită s-au costumat în hainele festive tradiționale dis de dimineață și au plecat la biserică. În plus, ca să arate că țin la tradiție, chiar la intrarea în satul Gărâna au postat doi manechini îmbrăcați în ținute tradiționale.

„Ținem la tradiție și tocmai de aceea am luat această decizie, pentru ca toți turiștii care vizitează zona noastră să știe că pemii încă mai trăiesc pe aceste meleaguri”, a declarat Rank Carol, primarul comunei Brebu Nou. De altfel, dacă în cursul anului numărul locuitorilor este mic, acum turiștii au populat întreaga zonă de la poalele Muntelui Semenic.

„Venim în fiecare an la Gărâna, pentru că iubim această zonă, dar și civilizația din inima muntelui”, spune Alexandra Iureșean, o turistă de 22 de ani, din municipiul Arad.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite