Ioan Popa: “Fondurile europene se accesează extraordinar de greu, dar se poate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ioan Popa, care figurează în Topul Forbes cu o avere estimată la circa 9-10 milioane de euro, a obținut o finanțare de două milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru modernizarea unei mori, ridicată în secolul al XIX-lea, în orașul Bocșa. Odată cu terminarea implementării proiectului, 200 de cărășeni pot ocupa un job în orașul vecin.

Omul de afaceri Ioan Popa a câștigat un proiect în valoare de 5 milioane de euro, bani care vor fi investiți exclusiv în județul Caraș-Severin. Două milioane de euro pune la bătaie Uniunea Europeană, iar alte trei firma Monte Banato, al cărei director general este omul de afaceri. Acesta a explicat că a ales Bocșa ca și locație pentru acolo a găsit infrastructura, suprafața de teren adecvată și toate utilitățile de care a avut nevoie.

“Dacă din vechea moară ar mai fi existat ceva, cu siguranță aș fi transformat-o într-un mic muzeu. Din păcate, ea nu a fost conservată. Suprafața și locația sunt potrivite pentru ceea ce vrem să construim noi acolo”, precizează Ioan Popa.

În plus, terminarea acestei investiții este benefică pentru producătorii din zonă. “Producătorii de cereale, dar și deținătorii de terenuri au șansa să le valorifice. La producția noastră, e nevoie de cultivarea a circa 12.000 de hectare de teren, din care să rezulte materia primă pe care să o folosim”, a adăugat omul de afaceri. Proiectul va fi gata în luna august a anului viitor.

Lideri pe piața din țară
în momentul de față, potrivit sondajelor făcute pe piața din România, firma de paste din Reșița ocupă locul întâi în preferințele oamenilor. “Putem spune că am învins și la volum și la calitate”, subliniază Ioan Popa, care precizează că un rol deosebit de important în afacerea sa îl au distribuitorii.

“Avem un sistem de distribuție bine pus la punct, care se face cu 150 de autovehicule. De asemenea, mai avem 14 depozite și circa 8.000 de clienți lunar”, spune omul de afaceri.

Fabrică de pâine congelată

Pe viitor, omul de afaceri își propune să mai acceseze un proiect din fonduri europene, care se referă la construirea unei fabrici de pâine congelată. Aceasta ar fi prima din România de acest fel. “Proiectul valorează 6 milioane de euro. Trei sunt de la Uniunea Europeană, cu restul contribuim noi. Este scris deja. Sperăm să fie gata până în luna octombrie a anului 2010”, a adăugat Nelu Popa. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite