Câteva mii de cărăşeni şi-au făcut paşapoarte, ca să plece din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totalul paşapoartelor temporare emise depăşeşte 2.200, dintre care circa 90 sunt pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Cât despre numărul paşapoartelor electronice simple, acesta se apropie de 2.000, aproape 300 dintre ele fiind, de asemenea, pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

Dacă în ultimele trei luni s-au făcut 4.400 de paşapoarte noi, cel mai probabil pentru că din cauza condiţiilor actuale oamenii pleacă la muncă în străinătate, în aceeaşi perioadă 32 de persoane şi-au restabilit domiciliul în Caraş-Severin. Pe de altă parte, pentru 42 de persoane instanţa a dispus măsura suspendării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, iar pentru 14 oameni, care au fost returnaţi din alte ţări, a fost luată măsura restrângerii dreptului la liberă circulaţie în statele respective.

Din 1 iulie şi până la 30 septembrie 168 de paşapoarte au fost declarate pierdute, 22 deteriorate şi şapte furate. Termenul de soluţionare pentru cererile de eliberare a paşaportului temporar este de maximum trei zile lucrătoare, iar pentru cel electronic, de 15 zile lucrătoare. Din taxe consulare pentru eliberarea paşapoartelor, statul a încasat peste 134.000 de lei, din taxe suplimentare aproape 221.000 de lei, iar din cele de emitere a paşapoartelor aproximativ 669.000 de lei.

Totodată, din amenzi contravenţionale, la bugetul de stat au intrat 1.350 de lei, iar din taxa de eliberare de adeverinţe încă 814 lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite