Șoferii reșițeni vor mai multe parcări de reședință în orașul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Reşiţa, numărul locurilor de parcare din zona centrală nu depăşeşte 180, deşi numărul autoturismelor din oraş se apropie fulgerător de 20.000. Preţul unei ore de staţionare într-o astfel de zonă este de 1,5 lei, iar șoferii spun că ceea ce le lipsește, mai ales atunci când ajung acasă este un loc de parcare de reședință, pe care să fie inscripționat numărul de la mașina lor.

Spre deosebire de celelalte oraşe din zona de Vest a ţării, particularitatea Reşiţei la parcări ar fi concretizarea proiectului referitor la parcările de reşedinţă, dar care îi nemulţumeşte pe reşiţeni.

Aceştia trebuie să plătească pentru un an aproape 70 de lei pentru un loc de parcare. „Sistemul în sine e o prostie. La Timişoara e mai bine. Dacă şoferul pleacă la serviciu cu maşina, nu îi poate ocupa nimeni locul de parcare, care stă liber şi nimeni nu se poate folosi de el.

E un adevărat haos, atunci când vine vorba de marcaje. Primăria le face o dată pe an, vopseaua se duce şi nu mai ştie nimeni al cui e locul de parcare. Aşa am ajuns să ne marcăm noi parcarea, cum am ştiut mai bine”, spune Caius Szebin din Reşiţa.

În plus, reșițenii care locuiesc în zona centrală, simt lipsa acestor parcări, al căror număr este foarte mic. “În Govândari, am văzut și trotuare marcate de șoferi. Mă îndoiesc că cei din Primărie au inscripționat trotuarul, dar pentru că numărul mașinilor este mare, conducătorii auto încearcă să se descurce așa cum știu ei.

Nu mi se pare firesc, ar trebui amendați dacă fentează legea. Cel puțin, asta este părerea mea”, a declarat Alex Troncilă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite