Numărul șoferilor a scăzut simțitor, în timp ce parcul auto crește necontrolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că parcul auto, în judeţul Caraş-Severin, a crescut în ultimul an, numărul celor care au obţinut permisul de conducere a scăzut. Dacă anul trecut, numărul autovehiculelor se ridica la peste 67.000, în acest an, parcul auto se apropie de 69.000 de autovehicule.

„Numărul noilor şoferi a scăzut”, a declarat George Marinescu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor. De la începutul anului şi până în prezent, s-au înscris la examen circa 12.200 de persoane, însă permisul de conducere au reuşit să obţină, doar 4.000 dintre candidaţi.
Ca o comparaţie, anul trecut, numărul celor înscrişi se ridica la aproape 14.700 de persoane, din care, au şi obţinut permisul de conducere, 4.015 de persoane. „Scăderea numărului candidaţilor poate fi pusă şi pe actuala criză, iar numărul celor admişi arată clar faptul că cei ce susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere nu iau în serios testarea teoretică”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite