Reșița ocupă locul întâi în România la producția de paste făinoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Pangram s-a înființat în 1994, iar de atunci a tot evoluat, astfel că acum este cea mai tare din țară. La Reșița se produc 12.000 de tone de paste făinoase pe an, iar secretul succesului este o rețea de distribuție fără cusur.

Pangram SA este o companie românească, fondată la Reșița în anul 1994. După mai bine de zece ani, 60% dintre acţiunile companiei au fost cumpărate de către o societate ce aparține grupului Colussi, unul din principalii jucători din sectorul alimentar în Italia, cu o cifră de afaceri în jur de 500 milioane EURO (2008).

Aceasta activează în diferite sectoare și produce de la biscuiți, până la produse wellnes şi prăjiturile tradiţionale toscane. Potrivit datelor furnizate de Camera de Comerț industrie și agricultură din Caraș-Severin, cifra de afaceri a scoietății reșițene a fost anul trecut de aproape 16 milioane de euro.

“Puțină lume știe că Reșița se plasează pe locul întâi în țară în ce privește producția de paste făinoase, cu 12.000 de tone pe an”, a declarat pentru “Adevărul de Seară Reșița”, managerul societății, Nelu Popa.

Secretul stă în distribuție
Marele secret al firmei reșițene, care, de altfel a făcut-o și lider pe piața producției de paste făinoase este o distribuție ca la carte, fără cusur. Societatea are un sistem național de distribuție. “Piaţa de desfacere a activităţii de producţie - distribuţie se extinde în toată România şi în toate reţelele multinaţionale care sunt deservite de două depozite zonale şi 12 depozite teritoriale”, spune omul de afaceri.

Firma pe care o conduce are în prezent aproape 10.000 de clienți. Cei mai mulți dintre aceștia sunt în România, dar aroma pastelor făinoase produse la Reșița a început să îi prindă și pe bulgari, maghiari sau pe românii din Republica Moldova.

Evoluție pe scara producției
În 1994, când a fost înfiinţată prima secţie de producţie, la Reșița s-au produs 60 de kg de paste pe oră. Un aspect important în cadrul companiei din orașul de pe Bârzava este forța de muncă, pe care este în centrul afacerii cu paste făinoase.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite