INEDIT Camelia Ciobanu pictează ouă de struţ pentru prieteni de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanca pasionată de frumos îşi împarte timpul între lucrări de artă naivă, copiii de la grădiniţă şi grădinăritul. De sărbători, cea mai mare satisfacţie este să le ofere prietenilor cadouri într-un mod inedit, pictând ouă de struţ cu teme religioase.

Camelia Ciobanu picteată de când se ştie. Cunoscută în ţară şi în străinătate pentru lucrările ei, reşiţeanca spune că a ales arta naivă pentru că îi trezeşte amintirea copilăriei şi o ajută să-şi păstreze inocenţa. Pe lângă numeroasele lucrări de artă naivă, Camelia face şi icoane, iar mai nou, una dintre pasiunile ei este pictura pe ou de struţ.

„Această pasiune s-a născut recent. În grupul de prieteni se regăsesc şi câteva persoane care se ocupă cu creşterea de struţi“, spune Camelia. Cu ocazia sărbătorilor de Paşti, reşiţeanca a dăruit cinci astfel de ouă, pictate în temă religioasă. Camelia spune că face rost cu mare greutate de ouă de struţ, iar modelele le alege în funcţie de moment şi preferinţe. Pentru că este o muncă migăloasă, Camelia începe pictura pe ou din timp, cel puţin cu o lună înainte de termen, mai ales că are nevoie şi de materiale speciale cu care să lucreze.

„Pe acestea le pictez în diferite moduri, cu acril, iar de cele mai multe ori rezultatele ajung să devină cadouri inedite pentru amicii mei. Din nefericire pentru mine, timpul pentru această pasiune este foarte redus, dar încerc să nu renunţ la această mică frumuseţe“, spune Camelia. Artista spune că lucrările ei de pictură naivă sunt inspirate în marea lor parte din arta populară, mai exact din lumea satului românesc din zonele Olteniei şi ale Banatului.

„Pasiunea pentru desen şi pictură s-a manifestat încă din timpul adolescenţei mele. În copilărie mi-am exasperat bunicii acoperindu-le pereţii casei cu tot felul de desene din cele mai năstruşnice, realizate în cea mai mare lor parte cu creionul chimic“, povesteşte Camelia. Reşiţeanca îşi petrece sărbătorile alături de familie în comuna Ocna de Fier, unde deja a făcut toate pregătirile.

„Pentru sărbători am pictat cinci ouă de struţ şi le-am trimis prietenilor dragi“, Camelia Ciobanu, pictor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite