Orașul pe scurt: Sindicaliștii amenință cu proteste în cascadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare încep pichetările la Reșița. Prima instituție vizată de sindicaliști este Prefectura Caraș-Severin. Liderii confederațiilor din județ și-au dat mâna și fac front comun împotriva guvernanților care vor să aducă o serie de modificări Codului Muncii, care, potrivit liderilor sindicali, sunt în defavoarea angajaților.

Codul Muncii, contestat
Sindicaliștii cărășeni au decis în cursul acestei dimineți că trebuie să iasă în stradă să își exprime nemulțumirea în ceea ce privește noul cod al muncii. De altfel, toți liderii confederațiilor sindicale din Caraș-Severin și-au dat mâna și au decis ca tonul acțiunilor de protest să fie dat luni, cu o pichetare a Prefecturii. Protestele, însă se vor ține lanț întreaga lună a lui martie, până când guvernanții renunță la modificările din Codul Muncii.

Proiect pentru căldură
Consiliul Local Reșița introduce sisteme alternative de încălzire la școlile și grădinițele din oraș, printr-un program al Ministerului Mediului. Cel puțin, pentru început, sunt vizate două instituții: Colegiul Economic al Banatului Montan şi Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 8. Cofinanţarea locală este de 10%, valoarea totală a investiţiei atrase în fiecare unitate în parte fiind de aproximativ 300.000 de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite