Boală cu programare: pacienții primesc rețete gratuite doar o dată la trei luni, iar medicii de familie dau faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie intră în faliment din cauza subfinanțării, a contractului cadru elaborate în mod dezastruos de mai marii de la minister și își pierd vremea prin instanță din cauza procesului pe care l-au deschis împotriva unui articol dintr-un ordin al ministrului. Printre toate acestea, mai și tratează sutele de pacienți care le iau cu asalt cabinetele.

Aceasta este o descriere pe scurt a activității pe o au în ultimele săptămâni medicii de familie din Caraș-Severin.  Aceștia își doresc să semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar cu o singură condiție: să nu bage în faliment cabinetele din județ!

Bugetul alocat pentru anul în curs este cu 41% mai mic decât cel de anul trecut. Mai mult decât atât, pacienții au de suferit din cauză că rețele compensate nu se mai eliberează lunar, așa cum se întâmpla până acum, ci numai o dată la trei luni.

“110 medici de familie din Caraș-Severin am acționat Guvernul în instanță pentru că ne dorim anularea unui articol dintr-un ordin al ministrului potrivit căruia medicii din ambulatoriul de specialitate preluau atribuțiile medicilor de familie în cazul în care aceștia nu doreau semnarea unui contract cu casa, ceea ce este ilegal”, spune medicul Maria Preda, președintele Asociației Medicilor de Familie din Caraș-Severin. 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite