Contrabandiştii reținuți în ultima zi a anului cer libertate condiţionată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de cinci din cei 15 tineri reţinuţi şi trimişi în arest preventiv de către poliţiştii de frontieră, pe motiv că ar fi fost la furat în Serbia şi că ar face parte dintr-un grup ce se ocupă cu contrabanda cu ţigări, au venit în această dimineaţă în faţa magistraţilor de la Judecătoria Oraviţa.

UPDATE, ora 17.00

Cererile de eliberare sub control judiciar formulate de Cristian Uglai, Denis Neda, Claudiu Catrinoi şi Andrei Raiac au fost respinse astăzi de către magistraţii Judecătoriei Oraviţa. Cu toţii au făcut recurs, acesta urmând să fie judecat mâine, la Tribunalul Caraş-Severin. Cererea de eliberarea condiţionată a lui Nicolae Solacan a rămas fără obiect, deoarece procurorul nu a mai cerut instanţei prelungirea mandatului de arestare preventivă. Astfel, tânărul de 17 ani va părăsi arestul în această noapte, la ora 24.

Cristian Uglai, Denis Neda, Nicolae Solcan, Claudiu Catrinoi şi Andrei Raiac au formulat cereri de eliberare provizorie sub control judiciar. “Am criticat de la bun început luarea măsurii de arestare peventivă faţă de toţi inculpaţii pentru că le-a fost încălcat dreptul la apărare”, susţine Cosmin Bolosin, avocatul ales de trei dintre inculpaţi.

Un alt membru al grupului reţinut în ultima zi a lui 2010, Dragoş Rusu, s-a grăbit şi mai tare să scape de cătuşe. Cererea lui de eliberare provizorie a fost respinsă într-o primă fază de Judecătoria Oraviţa, pentru ca, ieri, aceeaşi măsură să fie dispusă şi de Tribunalul Caraş-Severin, care a judecat recursul formulat de tânăr.

Revenim cu amănunte !

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite