Angajatorii danezi compensează criza de joburi de la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul șomerilor a ajuns în Caraș-Severin la circa 12.000, iar cel al joburilor disponibile din Caraș-Severin de ordinul zecilor.  Cărășenii care nu au reușit încă să își găsească un loc de muncă însă au opțiunea de a părăsi temporar țara, ca să muncească în Danemarca.  

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează chiar și o bursă special pentru danezii care caută forță de muncă. Aceasta va fi organizată pe data de 10 martie. Ca și joburi, cei care vor să plece se pot angaja ca și fermieri.

Sunt disponibile:
-    200 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea fructelor şi legumelor;
-    10 posturi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz care, pe lângă culesul propriu zis al legumelor/fructelor, să poată munci ca şoferi la fermele respective;
-    2 specialisti in fertilizarea solului prin intermediul irigatiilor.

“Cerinţele generale pentru aceste posturi sunt vârsta minimă de 18 ani, cunoştinţe de limba engleză nivel mediu şi capacitatea de a face faţă la muncă fizică grea. Experienţa în munca agricolă şi munca anterioară în ferme daneze constituie un avantaj”, a declarat pentru “Adevărul de Seară Reșița” Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraș-Severin. 

Astfel, cărășenii care vor să participe la această bursă trebuie să se prezinte cu cartea de identitate în original si copie,  la consilierul EURES, din cadrul Agenţiei,  pentru preselecţie.  

Doar cei care reușesc să treacă de preselecția pe criterii de limba engleză îşi vor crea, on line, CV-ul, pe care îl vor depune la adresa www.seasonalwork.dk. Data limită pentru depunerea CV-ului este 28 februarie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite