O mie de șomeri se bat pe un job în Caraș-Severin, potrivit listei date publicității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul locurilor de muncă rămâne mic în județ, în ciuda previziunilor potrivit cărora în această primăvară. Analiștii economici însă, sunt optimiști și spun că lucrurile se vor schimba, odată ce joburile sezoniere se deblochează, iar reșițenii și cărășenii vor putea pleca în strinătate să se lucreze în domeniul turismului sau chiar și stațiunile turistice din țară.  

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a dat astăzi publicității lista locurilor de muncă din Caraș-Severin. Potrivit acesteia, numărul joburilor puse la bătaie se ridică la 12. Cum numărul șomerilor din Caraș-Severin este în jur de 12.000, înseamnă că șansele de angajare ale unui om sunt de 1 la 1.000.

“Cele mai multe dintre joburi sunt pentru ospătar”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM. Pe lângă joburile de ospătar, la dispozia celor fără un loc de muncă mai sunt puse la bătaie și un post de recepționer de hotel sau maseur.

Asta confirmă faptul că, joburile sezoniere încep să se dezmorțească și să le ofere oamenilor de lucru. “Piața muncii se va dezmorți în perioada următoare, datorită locurilor de muncă sezoniere care sunt pe cale să se deblocheze”, spune analistul economic Cristian Orgonaș.  
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite