Jandarmii deschid porțile: mascații fac exerciții demonstrative, iar armele sunt scose la expoziție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Jandarmeriei este marcată și în acest an cu mare fast și bună dispoziție la sediul instituției, de pe Calea Timișoarei. După ce polițiștii au demonstrat că sunt buni organizatori ai acestor gen de acțiuni, jandarmii le fac concurență și îi invită pe reșițeni să vadă că sunt deschiși față de mediul civil.

Tainele meseriei de jandarm sunt așezate la vedere pentru reșițenii care vor să le pătrundă. Copii şi elevii cu care jandarmii au colaborat pe linie de prevenire a violenţei în sălile de clasă sunt și ei invitați speciali vineri ca să vadă care este locul în care colaboratorii lor își desfăşoară activitatea. Cei prezenţi în curtea instituţiei pot asista și la diverse exerciţii demonstrative, dar și admira logistica din dotarea acestora la misiunilor.

O altă parte spectaculoasă din programul acţiunii de vineri va fi demonstraţia de dresaj cu câinii de serviciu. Astfel că Lap și Fav ies la defilare, la fel ca în fiecare an.

„Tot din programul Zilei Jandarmilor, duminică, 03 aprilie, în Piaţa Tricolorului din Reşiţa va fi organizat între orele 10.00-14.00, un punct de informare pentru cetăţeni. Aici va fi expusă tehnica din dotare şi mijloacele logistice aflate în dotarea jandarmilor în cazul diferitelor misiuni executate.

La sediul unităţii vor fi invitaţi si rezerviştii care sunt mereu alături de colegii lor de armă la astfel de activităţi, la sărbătorirea Zilei Jandarmeriei”, a declarat Lucian Istrățescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite