NEWS ALERT: Jaf armat la o casă de schimb valutar din centrul Reșiței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva minute, un bărbat înarmat a intrat într-una dintre casele de schimb valutar din centrul orașului. Acesta avea asupra lui un pistol, iar, din câte se pare, chiar a tras un foc de armă. Nu a apucat să fure nimic, pentru că polițiștii au ajuns imediat la fața locului.

UPDATE. ORA 15.00

Martorii care au dat nas în nas cu bărbatul povestesc în detaliu modul în care arăta acesta. “Am deschis uşa şi am văzut un băiat. Am strigat la el: Ce faci mă?! Nu a zis nimic şi a ieşit în fugă pe lângă mine. Avea cam 1.70, purta o geacă de culoare închisă şi la spate se vedea o teacă de pistol. Am auzit geamul căzând.

Când a ieşit în fugă, eu am strigat la oamenii care erau în zonă să-l prindă că e hoţ, fără să ştiu ce s-a întâmplat înăuntru. Doamna spune că bărbatul a intrat să schimbe euro şi pentru că erau lipiţi, i-a spus să meargă la bancă”, spune Mărioara Giuca, femeia a auzit țipetele casierei și a vrut să intre în casa de schimb valutar.

Declarații oficiale

 “Poliţia a fost anunţată că ar fi avut loc un jaf armat. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat, din primele verificări, că a avut loc un incident la o casă se schimb, în sensul că, un bărbat, după ce a fost refuzat de casieră să i se schimbe o bancnotă de 20 de euro ce era deteriorată şi îndrumat către o bancă pentru a i se schimba acei bani, acesta a scos un pistol cu care a lovit geamul de protecţie a pultului, iar cu picioarele a lovit uşa de la intrare în camera casierului.

La strigătele casierei, acesta a părăsit casa de schimb valutar. În present, se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei în cază, precum şi cu privire la provenienţa glonţui netras, găsit în casa de schimb”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

UPDATE. ORA 13.30

Polițiștii au intrat în posesia filmării de pe una dintre camerele de supravegheat din casa de schimb valutar, iar imaginile lămuresc mai multe aspecte. În primul rând, se pare că, totuși, nu ar fi vorba despre un jaf armat propriu-zis. Asta pentru că bărbatul intenționa, de fapt, să schimbe niște valută.

Așa zisul  jefuitor a apelat la serviciile case de schimb valutar, ca să scape de o bancnotă de 20 de euro, lipită cu bandă adezivă. Întrucât casierița l-a trimis la una dintre băncile din apropiere, bărbatul s-a enervat, a scos pistolul de la spate și a început să lovească cu arma geamul despărțitor.

Apoi, a armat pistol pistolul, moment în care a scăpat pe jos un cartuș. Foarte nervos, bărbatul a lovit cu picioarele ușa, încercând să intre peste femeie și să ceară socoteală. Chiar în acel moment, în casa de schimb valutar a intrat o femeie. Barbatul și-a luat bancnota și a ieșit în fugă din încăpere.

Din surse apropiate anchetei reiese că arma nu a fost letală, ci bărbatul ar fi avut un pistol cu gaze sau cu efect sonor, cu care nu a tras, în ciuda primelor zvonuri potrivit cărora bărbatul l-ar fi folosit.  

UPDATE. ORA 12.00

Agitație mare în centrul orașului, unde liniștea oamenilor a fost zdruncinată de un jaf, care a avut loc la Casa de Schimb Valutar Beg.

Martorii oculari susțin că individul a ieșit în fugă din casa de schimb valutar și s-a făcut nevăzut printre blocurile din apropierea bisericii Petru Iacob. Potrivit descrierilor, este vorba despre un tânăr cu vârsta cuprinsă între 23 și 25 de ani, foarte agitat, care a tras trei focuri de armă.


Mascații cercetează zona în care a dispărut bărbatul.

image

Autorul jafului a încercat să o împuște pe casieră, dar aceasta s-a ferit și a apucat să activeze butonul de panică.


Zeci de curioși s-au adunat la fața locului.

image

Geamul ghișeului a cedat. În momentul de față, în casa de schimb valutar sunt cioburi peste tot, dar și gloanțele trase de jefuitor. Ieșind în fugă din casă, un bătrân care își plimba câinele l-a zărit și l-a somat să se oprească. Foarte nervos, tânărul a replicat: “Dați-vă la o parte că vă omor pe toți!”. 

Angajaţii de la Bingo Metropolis Galaţi „au făcut blat” cu jefuitorii


Revenim cu amănunte !


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite