Hoții care i-au jefuit pe cei doi poștași din Reșița sunt în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marila, Izabela Daragiu și Georgeta Cerpaș înfruntă zilnic jungla de pe străzi.
Mihai Marila, Izabela Daragiu și Georgeta Cerpaș înfruntă zilnic jungla de pe străzi.

În mai puțin de jumătate de an, doi factori poștali au fost jefuiți în orașul de pe Bârzava și lăsați fără geanta în care se aflau banii pentru pensiile reșițenilor. Polițiștii continuă ancheta în amebele cazuri, însă până acum nu le-au dat de urmă infractorilor. 

Poșta Română a fost deja păgubită de aproape 100.000 de lei, în urma celor două incidente, în care doi factori poștali au rămas fără bani și trauma psihice serioase. Din surse neoficiale, se pare că suma de care a fost păgubită poștărița în cursul săptămânii trecute, este estimată la circa 30.000 de lei.

Directorul filialei cărăşene de Poştă spune că femeia a fost trântită la pământ şi i s-a furat geanta de factor poştal. „Din datele pe care le deţin ştiu că agresorul era mascat. A trântit-o şi apoi a fugit“, spune Marius Andriţoi, directorul Direcţiei Regionale Caraş-Severin.

Poliţiştii cărăşeni îl caută pe cel care i-a furat geanta poştăriţei. „În prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii incidentului şi identificării suspectului. În cauză s-a întocmit şi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt“, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Poştăriţa jefuită nu mai iasă pe teren
În ceea ce priveşte cazul Izabelei Daragiu, poştăriţa jefuită şi agresată în luna noiembrie nu mai merge pe teren. Femeia a fost jefuită în plină stradă în timp ce împărțea pensia reșițenilor.

Izabela Daragiu s-a luptat cu agresorul, dar acesta a reușit să-i fure 50.000 de lei. În urma faului femeia de 40 de ani a stat câteva zile internată la Spitalul Județean Reșița.

Azi la Reşiţa, mâine la Paris
Potrivit specialiştilor, hoţii voiajori operează astăzi la Reşiţa, iar mâine ei pot fi în orice capitală din Europa. Doctorul în psihologie Tudorel Butoi a declarat că, tocmai din acest motiv, şansele ca autorii jafului să fie identificaţi sunt mici.

„Hoţii de la Reşiţa au acţionat în căutarea luxului pe care l-au văzut la televizor”, a mai spus profesorul universitar. Potrivit lui Tudorel Butoi, cele două persoane au în spate academia puşcăriei şi ar putea fi chiar persoane analfabete.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite