Investiții de 50 de milioane de dolari la combinatul de la Oțelu-Roșu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul siderurgic Ductil Steel din Oţelu-Roşu va avea, în curând, unul dintre cele mai moderne cuptoare electrice şi maşini de turnare continuă a ţaglei. Conducerea companiei Mechel, care deţine şase întreprinderi metalurgice în România, printre care şi Ductil Steel Oţelu-Roşu, a avut o întâlnire cu mai marii de la județ.

Reprezentanţii grupului Mechel a dat asigurări de intenţiile sale ferme de a continua dezvoltarea industriei metalurgice din România. De altfel, în prima decadă a lunii iunie, compania Mechel va lansa un nou complex de elaborare a oţelului, la Ductil Steel Oţelu-Roşu.

“Volumul total al investiţiei realizată în acest proiect se ridică la 50 milioane USD. Noul complex, care include cuptorul electric şi maşina de turnare continuă a ţaglei va deveni cea mai modernă unitate, atât în România, cât şi în Europa, unic pe acest continent şi al treilea în lume, datorită sistemului inovator instalat, care permite creşterea semnificativă a producţiei oţelului brut, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor”, a spus Paula Neamțu, directorul de cancelarie al prefectului Octavian Țunea.

Capacitatea de producţie a noului cuptor va fi de 810 mii tone de oţel brut pe an.

Potrivit oficialilor cărășeni, proiectul are o importanţă deosebită nu numai pentru companie, având în vedere că reprezintă un semnal pozitiv pentru economie, dar în special pentru eliminarea efectelor crizei.
       

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite