Vameșii și polițiștii corupți se certau pe mita primită în zilele mai puțin "omenite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameșii și polițiștii de frontieră aveau și zile în care șpaga pe care o primeau la serviciu era mai mică, aspect care îi nemulțumea vizibil. În zilele lor proaste, funcționarii corupți chiar se certau pe mita pe care o luau, amenințându-se reciproc că s-ar putea ajunge în situația în care să nu mai ia nimeni nimic.

Interceptările procurorilor DNA scot în evidență și micile certuri care se iascau la graniță din cauza ilegalităților. Mita vameșilor și a frontieriștilor era împărțită până la ultima țigară, astfel că niciunul dintre ei nu lua un leu în plus. Dacă împrejurările nu permiteau acest lucru, ieșea scandal.

Nimeni nu dorea să pice de prost, dacă tot își sacrifica timpul la serviciu. Potrivit rechizitoriului, un astfel de scandal a avut loc între Ciubotariu și vameșul Gheorghe Vermeș, cei doi bănuindu-se reciproc de împărțirea incorectă a sumelor și țigărilor obținute cu titlu de mită.

”VIG: De unde pleacă neînțelegerile? CC: Neînțelegerile ... VIG: De unde? Hai să discutăm. Cine, cine a spus ... Dacă vreți f....i, facem f...i CC: Facem și noi, faceți și voi și nu mai face nimeni nimic. VIG: Așa facem! Nu mai face nimeni nimic ... Tu ai fost aicea, tu ai văzut la 12 cartușe ... CC: Nu suntem copii”. Potrivit interceptărilor, CC este Claudiu Ciubotariu, iar VIG, Gheorghe I. Vermeș.    

Mită și pentru protocol
În zilele în care nimeni nu avea nimic de comentat, vameșii și polițiștii împărțeau șpaga, iar o cotă parte o dădeau la protocol.

“La fiecare 15 euro și 700 de mii ...și încă 5 euro și 200 de mii pentru protocol”, spune Marian Iovu către colegii săi în interceptarea DNA. 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite