Societatea de transport în comun se apropie cu pași repezi de insolvență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Gheorghe Marchiş crede că insolvenţa este o soluţie bună pentru societate
Directorul Gheorghe Marchiş crede că insolvenţa este o soluţie bună pentru societate

La finele anului trecut, conducerea SC Prescom SA a cerut insolvența societății, din cauza datoriilor. La începutul acestui an, de altfel, dosarul a și ajuns pe rolul instanței de judecată. Prima înfățișare are loc pe data de 27 ianuarie. Directorul Gheorghe Marchiș explică ceea ce va urma.

Oficialii de la Prescom se plâng că nu mai fac față datoriilor și că au intrat în 2011 cu aceleași probleme de ordin financiar, care par să nu se mai termine. Tocmai din acest motiv, ei au cerut insolvența, încă de la finele anului trecut.

De altfel, aceasta a și fost singura soluție pentru salvarea societății. “Am cerut insolvența, iar acum dosarul a ajuns la instanță. Am primit citație de înfățișare la finele acestei luni. Mai exact, pe data de 27 ianuarie”, a declarat în această dimineață pentru ziarul “Adevărul de Seară Reșița”, Gheorghe Marchiș, directorul SC Prescom SA.

Cei din conducerea societății spun că datoriile Prescom către finanțe au ajuns în prezent la 5,4 milioane de lei și cresc de la o lună la alta, din cauza penalităților care se aplică.

Vândută la bucată
De altfel, până acum, Direcția Finanțelor Publice din Caraș-Severin, ca să își recupereze din bani a scos la vânzare și un imobil al societății.

„Noi am scos la licitație Cantina de la Blocul 800. Am recuperat din vânzarea ei circa 800.000 de lei, însă datoriile PRESCOM rămân încă foarte mari”, spune Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al DGFP Caraș-Severin.

INSOLVENȚĂ
Instanța ia o decizie privind insolvența în această lună.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite