S-a ales praful de cel mai important brand al Reşiţei: tripla câștigătoare a Cupei Challenge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină de handbal UCM Reşiţa şi-a pierdut astăzi toate vedetele. Neplătiţi de aproape patru luni, jucătorii au cerut Federaţiei Române de Handbal să fie declaraţi liberi de contract pentru a putea semna cu alte echipe.

Aproape toţi handbaliştii triplei câştigătoare a trofeului european Challenge Cup şi-au făcut bagajele şi părăsesc Reşiţa după ce au aşteptat în zadar o soluţie de rezolvare a gravelor probleme financiare apărute odată cu arestările lui Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda în dosarul de corupţie instrumentat de DNA.

Neplătiţi de aproape patru luni, toţi jucătorii au înaintat memorii Federaţiei Române de Handbal pentru a deveni liberi de contract şi a putea pleca fără niciun fel de pretenţii din partea clubului la alte echipe. Primele memorii au fost deja soluţionate, iar alţi jucători vor fi declaraţi oficial liberi de sarcini în zilele următoare.
La antrenamentul din această dimineaţă, jucătorii care erau cotaţi cu prima şansă la câştigarea campionatului în Liga Naţională şi care, în 19 şi 20 februarie, ar trebui să joace în optimile de finală ale Cupei Cupelor, cu ucrainenii de la Budyvelnik, s-au prezentat mai mult pentru a-şi strânge lucrurile din vestiar şi a-şi lua la revedere unii de la alţii şi de la staff-ul tehnic. Soluţiile despre care vorbea directorul executiv al clubului, Ion Zamfirescu, şi cele pe care le-a căutat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, s-au lăsat în zadar aşteptate, iar acum nimeni nu poate garanta că UCM Reşiţa va mai exista pe harta handbalului românesc şi european.

„Nu mai puteam sta neplătiţi. E păcat. Voi juca la Baia Mare începând de sâmbătă”, a declarat internaţionalul Ionuţ Irimuş înainte de pleca spre casă. „Este păcat. Am bagajele făcute, astăzi îmi iau la revedere de la colegi şi mâine dimineaţă plec la Bucureşti”, a spus un alt jucător de naţională, Ionuţ Georgescu.

„Suntem neplătiţi de patru luni şi e normal să plecăm pentru că nimeni nu ne-a spus nimic concret”, a precizat şi Levente Szabo.  
“Este păcat că s-a ajuns în situaţia asta. Mâine nu va mai fi aproape nimeni la antrenament”, Valentin Ghionea, handbalist UCM Reşiţa




Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite