Grădiniță vandalizată în cartierul Govândari. Educatoarele sunt șocate de cele întâmplate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educatoarele de la una dintre grădinițele din cartierul Govândari au fost șocate când au intrat în curtea instituției. Pereții clădirii sunt măzgăliți cu grafiti, ghivecele de flori din ciment smulse din pământ și răsturnate, iar în aceeași situație sunt și băncile. Conducerea grădiniței ar fi purtat discuții cu poliția locală, însă aceștia nu pot garanta că lucrurile se vor schimba. Asta, pentru că s-au făcut redu

După ce în cursul săptămânii trecute o gașcă de glumeți a pus detergent în apa fântânii arteziene din zona Triaj și au alertat Poliția Locală, acum aceștia au bătăi de cap cu o grădiniță vandalizată peste noapte. Educatoarele au găsit curtea răvășită și s-au pus să reașeze lucrurile la locul lor, cu spijinul tâmplarului care are grijă de unitatea de învățământ.

„Le-am reașezat cu greu, dar când a fost totul gata, au dat iarăși lucrurile peste cap. Ultima dată, le-am găsit scoase din curtea instituției. Am ancorat banca cu fier beton în curte, a doua zi, am găsit-o lângă clădire. Gradenele din beton sunt foarte grele. Le-am pus pe platou, iar acum sunt răsturnate cu tot cu flori. Probabil, că sunt o gașcă de tineri. Se adună la fotbal. Curtea nu are gard și poate intra oricine. Porțile sunt deschise”, a spus Gheorghe Verdeț, mecanicul de întreținere al instituției.

Acesta a adăugat că a făcut apel la autorități, dar au luat doar notițe și nu au mai apărut să îl ajute. „De obicei, după weekend e dezastru în curte. Găsesc peturi de bere, prezervative, sticle de vodcă și coji de semnințe. Am avut discuții cu acești tineri, pentru că sunt mulți, dar ele au degenerat și am renunțat să le mai bag mințile în cap, pentru că s-au luat de mine”, a subiliniat mecanicul de întreținere. Poliția locală a fost prin zonă la solicitarea educatoarelor, dar reprezentanții acesteia au făcut doar promisiuni, fără să ia vreo măsură concretă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite