Opt localități sunt fără curent electric, din cauza furtunii de azi noapte. Codul galben s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploaia a lăsat mai multe localități fără curent
Ploaia a lăsat mai multe localități fără curent

Codul galben care a durat mai bine de 12 ore pentru județul Caraș-Severin s-a soldat cu afectarea mai multor linii aeriene de medie tensiune. Opt localități și câteva mii de locuitori nu au curent electric nici la această oră. Echipele Enel se chinuie să refacă ce a distrus furtuna de azi noapte.

Din cauza furtunii, care s-a manifestat agresiv în Caraș-Severin cu ploi însoţite de rafale puternice de vânt, în cursul nopții trecute au fost afectate şi reţelele electrice de medie tensiune din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Banat.

“Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi din cauza copacilor cãzuţi pe liniile electrice aeriene”, a spus Bogdan Micu, reprezentantul departamentului de comunicare din cadrul Enel.

În această dimineaţă, la ora 09.30, în judeţul Caraş - Severin au rămas nealimentate parţial 2 linii electrice aeriene de medie tensiune și un număr de 15 posturi de transformare. Acestea au afectat opt  localităţi din zona Reşiţa şi Bozovici.

“La ora actuală sunt mobilizate 8 echipe Enel Distributie Banat care acţionează pentru refacerea reţelelor de distribuţie şi restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, a adăugat reprezentantul departamentului de comunicare, care estimează că până la ora 16.00 alimentarea cu energie electrică va fi reluată în toate localitățile.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite