Comisarul Cezar Bertea și toți șefii de structuri de la frontieră așteaptă aprobarea demisiilor de minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mișcări serioase de trupe au loc la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră din Caraș-Severin. Asta pentru că, în urma verificării la sânge făcute de corpul de control de la centru, frontiera cu Serbia a rămas fără șefi. Cezar Bertea, dar și alți cinci subalterni cu funcție de conducere și-au prezentat demisiile încă de vineri. Astăzi, acestea au fost aprobate de mai marii de la București.

UPDATE ORA 11.00 Demisii aprobate de șefi

Frontiera cu Serbia a rămas fără șefi, iar foștii comisari cu funcții de conducere sunt cercetați! “În urma evaluarii efectuate de Serviciul Control al I.G.P.F., șase ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Caraș-Severin vor fi cercetați prealabil”, a declarat în această dimineață purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fabaian Bădilă.

Acesta a adăugat că demisiile pe care le-au depus cei din conducerea de la frontieră au fost acceptate de mai marii de la București. Pe lista demisionarilor se regăsește și comisarul șef Cezar Bertea. Pe lângă el, mai sunt și adjunctul șefului de inspectorat, șeful Sectorului P.F. Naidăș, adjunctul șefului Sectorului Naidăș și șeful Biroului S.C.T.F. din I.J.P.F. Caras Severin. 

UPDATE ORA 07.00 Cezar Bertea admite că frontiera a pierdut la "imagine"

Șeful de la frontieră, comisarul Cezar Bertea a admis în premieră de la descinderi, pentru Adevărul de Seară Reșița, că la instituție vor fi unele schimbări. De asemenea, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, acesta a precizat că Poliția de Frontieră, ca și instituție a pirerdut mult teren ca și imagine, iar efortul depus de acum înainte va trebui să fie consistent.

„Desigur, imaginea a fost afectată și vom avea mult de lucru”, a declarat sâmbătă Cezar Bertea, fără să scoată un cuvânt despre demisia pe care o depusese cu 24 de ore înainte. Din câte se pare, ministrul Igaș le-ar fi sugerat șefilor să își dea demisia, iar aceștia au ascultat sfatul mai marelui de la centru.

În zilele următoare, cei de la minister trebuie să aprobe sau să respingă demisiile subalternilor lor din Caraș-Severin, iar până atunci comisarul Cezar Bertea asigură în continuare conducerea frontierei, pentru ca activitatea să se desfășoare fără sincope.   

Purtătorul de cuvânt al IJPF, Iasmina Maghiar face declarații evazive. "Lucrurile se derulează normal la frontieră. Nu pot să confirm informația pe care o aveți", a declarat Maghiar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite