Filtrele au rezolvat problema fântânilor din parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai mulţi cetăţeni ai Reşiţei s-au plâns că apa fântânilor din Parcurile Tricolorului şi Siderurgistului nu este bună de băut, lucru confirmat şi de anumite analize ale specialiştilor, Primăria Reşiţa a montat filtre noi. 

“S-au prelevat probe noi în data de 14 martie pentru realizarea analizelor. Buletinele de analiză au fost transmise Direcţiei de Sănătate Publică în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare”, a declarat Cosmin Enuică, purtăror de cuvânt al Primăriei Reşiţa. În urma verificării buletinelor de analiză, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a constatat că apa din cele două fântâni publice este bună de băut şi a eliberat în acest sens autorizaţiile de funcţionare pentru acestea.

Inaugurare cu nemulțumiri
Primăria Reşiţa a inaugurat recent două fântâni cu apă potabilă în cartierul Govândari. Investiţia a scos din buzunarul reşiţenilor aproape 50.000 de lei. Una dintre fântâni nu are însă apă potabilă. Şanse de remediere a problemelor există, dar administraţia locală nu le ia, întrucât reprezentanţii primăriei susţin că apa este potabilă. Localnicii din zona Parcului Siderurgistului au constatat şi ei că ar fi probleme.

„Apa curge mereu tulbure. Degeaba scrie că apa e potabilă”, a spus Nicolae Alexandru. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) trage un semnal de alarmă. „Potrivit analizelor noastre, apa nu este potabilă. Este inadmisibil ca primăria să nu pună un indicator cu apă nepotabilă”, a spus Luca Dragoş, directorul DSP Caraş-Severin. La polul opus, administraţia nu vede nicio problemă la izvorul din parc. „Apa este potabilă şi îndeplineşte toate condiţiile impuse de lege”, susţine Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. 
 
 
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite