Procesul Carnagiului din Banat bate pasul pe loc, iar Claudiu Hauptmann este încă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile victimelor sunt supărate că audierile decurg prea lent, în timp ce avocatul lui Hauptmann așteaptă rezultatul unei expertize, pe care specialiștii nici măcar nu au început-o. Tânărul care a provocat tragedia de la Birda pe data de 09 iulie 2009 pare că a îngropat suferința și își continuă viața ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Cazul celor trei tineri uciși de alesul județean Iacob Chișărău care se grăbea la chef, reamintește de Claudiu Hauptmann, care este încă în libertate, deși a băgat șase oameni sub pământ, în urmă cu doi ani. Familiile victimelor se declară nemulțumite de modul în care progresează procesul. “Nu este firesc să programezi la audieri câte o familie lunar.

Oamenii nu au ce să spună mai mult de 10 minute fiecare. Așa sunt legile în România, din păcate. M-am chinuit să îmi cresc copilul, să îl educ, ca să vină un nenorocit să îmi bage fata în pământ. Nu pot să îl iert pentru așa ceva”, a spus Ion Roșian, tatăl Deliei, majoreta care a murit în accident, alături de alte cinci persoane. 

Experiză nouă pentru tragedia de pe șosea
Avocatul lui Hauptman, susține că este nevoie de o nouă expertiză. “S-a apobat efectuarea unei noi expertize, însă la Institutul Național de Expertiză Criminalistă este volum mare de lucru. Sunt multe necunoscute în acest caz care trebuie soluționate”, a declarat avocatul Ramiro Mancaș, care spune că vechea experită nu este obiectivă.

“Într-o expertiză nu poți pleca de la premisa că numai unul este vinovat. Trebuie să iei în calcul măcar 1% că ar putea exista un grad de vinovoție și din partea celuilat. În plus, există programe de simulare moderne la care doar introduci datele în calculator și îți răspun la necunoscte, ori la cel care a făcut prima expertiză nu a apelat la un astfel de program”, spune avocatul. Ramiro Mancaș mai amintește de o probă pe care a suspus-o instanței, dar care i-a fost respinsă.

“Inspecția tehnică a mașinii Espero a fost făcută în județul Hunedoara. Este clar că cealaltă mașină avea ITP, dar dacă el a fost făcut într-un garaj din Junedoara? Proba nu s-a admis, dar e trist că în continuare au loc tragedii din acest motiv. Sunt multe ștampile aplicate pe hârburi”, a adăugat avocatul lui Claudiu Hauptmann.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite