Start la distracția la înălțime. Sportivii escaladează munții din Valea Cernei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sportivi iau cu asalt staţiunea cărăşeană pentru a participa la cel mai cunoscut concurs de escaladă din zonă. În acest an, organizatorii au făcut posibilă desfăşurarea evenimentului în Carieră, una dintre cele mai frumoase zone din Herculane.

Concursul tradiţional „Herculane Climbing Open“ marchează acest an, zece ani de existenţă şi de dezvoltare a escaladei în Valea Cernei. Astfel, iubitorii acestui sport au luat cu asalt Băile herculane, iar în această dimineaţă s-au înscris 70 de participanţi.

„Concursul este unul liniar, iar timp de trei zile, iar mâine dimineaţă sperăm să putem organiza un concurs de bouldering pe structura artificială din centrul oraşului Băile Herculane, pentru ca oamenii să se familiarizeze cu sportul pe care îl practicăm de ceva timp la ei în zonă“, spune Andrei Simu, preşedintele Clubului Sportiv „Alternative“ din Timişoara. 

Ca în fiecare an sunt aşteptaţi să participe sportivi din ţară şi din străinătate, iar azi au sosit sportivi din Serbia. „Ne aşteptăm la aproape 300 de participanţi. Nu toţi participă la concurs, dar vin să ne susţină şi să petreacă sfârşitul de săptămână alături de noi“, a mai spus Andrei Simu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite