Cei 100 de angajați de la Electrificare SA lasă trenurile trase pe linie și protestează pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații de la Electrificare intervin ca să repare disfuncționalitățile care apar la sistemul de transport feroviar. Ei sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile de două luni și jumătate și spun că nu vor renunța la protest până când nu se văd cu banii în cont. În plus, liderii sindicali susțin că dezaprobă și programul de restructurare impus de la centru.

De astăzi, pe termen nelimitat, cei aproape 100 de angajați din Caraș-Severin ai societății Electrificare SA au început să protesteze pentru că nu și-au primit banii de salarii. “Ultimii bani pe care oamenii i-au primit sunt 50% din avansul pe luna aprilie. Nu se poate să nu ne primim salariile, în contextul în care noi ne facem datoria”, spune Cristi Bălan, liderul sindical pe  Timișoara de la electrificare.

Acesta a adăugat că nu este vorba despre o grevă, pentru că pentru o mișcare de protest trebuie obținute avizele corespunzătoare. “Este, de fapt, un conflict spontan de lucru. Nu ne-a interest să obținem autorizații pentru că durează prea mult”, a adăugat Bălan. Și liderii sindicali din Caraș-Severin sunt nemulțumiți. “Salariile nu s-au primit de două luni și jumătate.

Trebuie să se facă foarte clar însă diferența dintre angajații CFR și cei de la electrificare, pentru că aceștia din urmă fac parte dintr-o societate care a fost externalizată”, prezizează Mitică Apostu, lider sindical din Caransebeș.

Supărați pe restructurări
Oamenii au adăugat că o altă nemulțumire a lor este legată de planul de restructurări impus de la centru, dar pentru care sindicaliștii nu și-au dat acceptul. “În prima fază, circa 110 persoane vor pleca de la societatea noastră, dar urmează și alte reduceri de personal.

Este inadmisibil, să se facă din nou restructurări, după ce anul trecut vreo 700 de angajați au plecat din sistem în urma presiunilor și concedierilor”, spune Cristi Bălan, lider sindical. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite